Integritetspolicy

Välkommen till FotoKungen

Vi på Fotokungen är glada över att du besöker vår webbplats och tackar dig för visat intresse för vårt företag, våra produkter och våra tjänster. Det är viktigt för oss att dina uppgifter skyddas när du använder vår webbplats. Vi samlar in, behandlar och använder personlig information på vår webbplats https://www.fotokungen.com och under domäner i enlighet med gällande dataskyddslagar, i synnerhet EU:s dataskyddsförordning 2016/679 (GDPR).

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig i samband med eventuell personlig information som samlas in via denna webbplats är

Fotokungen AB ("FotoKungen").
OrgNr:556536-9088
Telefon: 08-641 43 00

E-post: kundservice@fotokungen.com

Insamlande och behandling av personlig information

Vi samlar in och behandlar enbart viss teknisk information, inklusive namnet på din internetleverantör, webbplatsen varifrån du hänvisades till oss och sidorna som du besöker på vår webbplats.
Denna information används bara i samband med tillhandahållandet av vår webbplats. Uppgifterna analyseras även av statistiska skäl och din anonymitet som individuell användare bevaras.
Vi behandlar din personliga information baserat på ditt samtycke, för utförandet av ett avtal eller som nödvändigt för våra legitima intressen, inklusive för att svara på dina förfrågningar och skräddarsy och förbättra våra webberbjudanden, produkter och tjänster i enlighet med dina preferenser (punkt 6 [1] [a], [b] och [f] i GDPR).
Personlig information samlas bara in om du tillhandahåller oss med sådan information, exempelvis vid registrering för anpassade tjänster, och behandlas och används bara i samband med dessa anpassade tjänster eller för att behandla eventuella förfrågningar från dig.
I samband med de anpassade tjänsterna är vi dessutom berättigade att behandla och använda din information i reklam- och marknadsundersökningssyfte eller för att tillhandahålla anpassade tjänster om du har gett oss ditt samtycke. Om du ger ditt samtycke kan informationen som erhålls från dig när du besöker våra webbplatser lagras i en användarprofil för att kunna erbjuda dig skräddarsydd information (till exempel i form av ett nyhetsbrev eller annan marknadsföringskommunikation). Vi kan även samla in information om kvaliteten på och resultatet av vår e-postmarknadsföring (t.ex. genom att analysera öppnings- eller klick frekvens).
För att kunna erbjuda dig information och personliga erbjudanden kan vi komma att använda din köphistorik och/eller andra interaktioner med oss för att analysera vilka erbjudanden som kan vara av intresse för dig.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med framtida verkan.

Om du använder anpassade tjänster använder vi din personliga information för att kunna tillhandahålla dessa tjänster under din registrering och därefter så länge som krävs eller är tillåtet enligt gällande lagstiftning. Vi delar dina uppgifter med andra företag så som Fujifilm Nordic, Svea Bank AB, NETS med flera om detta är nödvändigt för att kunna svara på dina förfrågningar eller för att kunna tillhandahålla tjänsterna. Vi kan även vidarebefordra förfrågningar om våra produkter och tjänster till en distributör, som ansvarar för relevant produkt eller tjänst och område.

Användning av vår webbplats

Vi samlar in personlig information som du tillhandahåller när du gör en beställning, när du kontaktar oss eller när du registrerar dig för ett kundkonto i samband med användning av vår webbutik eller vår bildbeställningstjänst. Typen av uppgifter vi samlar in framgår tydligt från datainmatningsfälten och uppladdningsfunktionerna som används på vår webbplats. För relevanta typer av fält och filer indikerar vi om informationen är frivillig eller ett krav för att använda våra tjänster.

Behandlingen är nödvändig för att fullgöra köpeavtalet, ångerrätten samt garantiåtaganden
med dig som kund.

Kundkonto, att göra en beställning

När du registrerar dig för ett kundkonto eller gör ett köp så samlar vi normalt in namn, e-postadress, leveransadress, alternativleveransadress, fakturaadress och telefonnummer.

Kontoinformation såsom kundnummer, användarnamn och när kontot registrerades.

Kundinställningar för Nyhetsbrev

Identifikationsnummer, dvs. personnummer eller organisationsnummer.

Orderinformation såsom ordernummer, beställda produkter eller tjänster, orderdatum, pris, rabatt och köphistorik.

Betalningsuppgifter såsom betalningssätt, kortnummer, kortinnehavare, transaktionstidpunkt, belopp, IP-adress och betalningshistorik.

Finansiell information som kreditupplysningar.

Korrespondens och annan information om supportärenden såsom anteckningar och e-postmeddelanden vid kontakt med kundservice.

Användargenererad data om din interaktion med FotoKungens marknadskommunikation och webbplatser, såsom IP-adress, enhetsinformation (teknisk information om dator, mobiltelefon och andra enheter som du använder t.ex. webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem), platsinformation.

När du gör en beställning samlar vi in uppgifter om produkterna du har valt, motsvarande prisinformation, bildfiler, information om presentalternativ, tredje parts adressinformation för leverans, eventuella rabattkoder, din fakturerings- och leveransadress samt vald betalnings- och leveransmetod. I samband med leveransen av beställningar samlar vi in särskild information om betalning, leverans och returer. För att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföringskommunikation måste du ange din e-postadress; vi samlar också in och använder information om din bekräftelse på nyhetsbrevet/annan marknadsföringskommunikation och användningen av våra informationstjänster. I samband med våra kundtjänster kan vi samla in och använda ytterligare information om dina eventuella förfrågningar och vår hantering av dessa, inklusive all relaterad korrespondens.
Vi använder din information för att behandla din beställning och svara på andra förfrågningar. Efter avtalets uppfyllande lagras dina uppgifter tills vi inte är förpliktade att göra detta längre i enlighet med gällande skatteregler och handelslagar. Din personliga information används bara i annat syfte om du har gett ditt samtycke till detta, om vi är behöriga eller förpliktade att använda dina uppgifter av juridiska skäl, eller om vi förbehåller oss rätten att använda din personliga information i enlighet med gällande lagstiftning och enligt ytterligare beskrivning nedan.
Om du har skapat ett kundkonto lagrar vi dina uppgifter så länge du upprätthåller ditt kundkonto. Du kan när som helst radera ditt kundkonto genom att skicka ett meddelande till oss. Om du raderar ditt kundkonto lagrar vi relevanta uppgifter enbart i den omfattning som krävs för att uppfylla ett avtal eller i den omfattning som är tillåten eller påkrävd enligt lag.
Under ditt kundkonto kan du administrera dina kontaktuppgifter och se dina aktuella beställningar. Du kan också när som helst radera ditt konto genom att kontakta kundservice. Behandla dina inloggningsuppgifter förtroligt och dela dem inte med någon tredje part. Vi är inte ansvarsskyldiga för eventuellt missbruk av ditt lösenord, såvida inte detta orsakats av oss. Om du inte loggar ut fortsätter du att vara inloggad på vår webbplats. På så sätt kan du använda vår webbplats och dess olika funktioner utan att behöva logga in igen. Om du vill ändra dina personuppgifter eller göra en beställning måste du ange ditt lösenord på nytt. Stäng webbläsaren när du är färdig – detta är extra viktigt om en tredje part har tillgång till din dator. Om du blir medveten om eller misstänker att en tredje part har fått obehörig åtkomst till dina inloggningsuppgifter eller använt ditt konto ska du omedelbart ändra ditt lösenord och informera oss via e-post.

Dataöverföring för att uppfylla ett avtal

För att fullgöra våra avtalsförpliktelser kan vi anlita en tredje part som producerar de beställda varorna åt oss, och överföra uppgifter som är nödvändiga för alla sådana produkter till en tredje part. Som vår leverantör är sådan tredje part skyldig att följa stränga avtalskrav för att följa gällande dataskyddslagar. Vi överför även vissa av dina uppgifter till valt transportföretag i den omfattning som krävs för att kunna leverera varorna till dig eller till tredje part som angetts av dig. Beroende på vilken betaltjänstleverantör du har valt under beställningsprocessen kommer vi även att överföra vissa av dina personliga uppgifter till denna leverantör i den omfattning som krävs för att behandla betalningen. Vald betaltjänstleverantör kan också samla in vissa uppgifter, i synnerhet om du skapar eller har skapat ett konto hos aktuell leverantör. I sådana fall kan du behöva registrera dig eller logga in med dina inloggningsuppgifter eller på ditt konto hos betaltjänstleverantören under beställningsprocessen. Vi har inte tillgång till ditt konto hos tredje part eller respektive inloggningsuppgifter. Vid behandling av betalningar gäller betaltjänstleverantörens allmänna villkor och tjänsteleverantörens sekretesspolicy.

Kreditbedömning och scoring

Vi utför ingen kreditbedömning själva och använder inte någon egen scoring. Kreditbedömningar och scoring kan dock utföras av den betaltjänstleverantör du valde under beställningsprocessen. Vid behandling av betalningar gäller betaltjänstleverantörens respektive avtalsvillkor och dataskydd.

Överföring till myndigheter

Eventuell överföring av din personliga information till myndigheter sker enbart i enlighet med gällande lagstiftning.

Nyhetsbrev och reklam

Användning av uppgifter när du registrerar dig för nyhetsbrev via e-post
Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller för att få annan marknadsföringskommunikation använder vi de personliga uppgifter som krävs eller som tillhandahållits av dig för att skicka dig vårt nyhetsbrev via e-post eller annan marknadsföringskommunikation som avtalat. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och säga upp prenumerationen på nyhetsbrevet eller annan marknadsföringskommunikation genom att skicka ett meddelande till oss.

Användning av uppgifter för e-postmarknadsföring utan prenumeration och din invändningsrätt

Om vi erhåller din e-postadress i samband med försäljning av produkter eller tjänster är vi berättigade att regelbundet erbjuda dig liknande produkter och tjänster som det du beställde med hjälp av din e-postadress såvida du inte har invänt mot detta. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till sådan användning av din e-postadress genom att skicka ett meddelande till oss på e-post till kundservice@fotokungen.com

Användning av uppgifter för brevreklam och din invändningsrätt

Vi kan enligt gällande lag vara berättigade att lagra ditt namn, din postadress och använda dessa uppgifter för att skicka dig reklam, framför allt erbjudanden och information om våra produkter och tjänster, på posten. Du kan när som helst invända mot sådan användning av dina uppgifter genom att skicka ett meddelande till oss på e-post till kundservice@fotokungen.com

Användning av cookies, webbverktyg och insticksprogram för sociala medier

Olika webbverktyg (analysprogram och sociala medietjänster) som använder cookies har integrerats i vår webbplats. Cookies är textfiler som skickas av en webbserver till användarens webbläsare för att lagra information på användarens dator via den webbläsare som används, till exempel användarens aktuella IP-adress och information om användaren. Nästa gång användaren går in på webbservern överförs gällande uppgifter om användaren från cookiesfilen. Du kan när som helst inaktivera användningen av cookies i din webbläsare. Om du inte godkänner cookies kan det dock hända att du inte kan använda vissa eller alla funktioner på vår webbplats.

Insticksprogram för följande sociala nätverk (hädanefter kallade "nätverk") är integrerade eller har integrerats på vår webbplats:

• facebook.com, drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Insticksprogrammen indikeras med en Facebook-logotyp (vitt "f" mot en blå bakgrund eller "Gilla"-symbolen) eller identifieras med tillägget "Socialt insticksprogram från Facebook". Listan över Facebooks sociala insticksprogram och deras utseende hittar du här: www.facebook.com/policy.php.

• "G+"-knapp på det sociala nätverket Google Plus, som drivs av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Knappen kan identifieras av symbolen "G+" mot en vit bakgrund. Mer information om detta hittar du här: www.google.com/intl/policies/policies/privacy/.

Samtliga av dessa nätverks insticksprogram fungerar i huvudsak enligt följande grundläggande princip:

När du går in på vår webbplats kan nätverkets insticksprogram eventuellt skapa en direktanslutning mellan användarens webbläsare och respektive nätverks server. Innehållet i aktuellt insticksprogram överförs direkt från nätverket till din webbläsare, som integrerar det i webbplatsen. Vi har inget inflytande på omfattningen av de uppgifter som samlas in med hjälp av insticksprogrammet. Därför kan vi bara informera dig om informationen som är offentligt tillgänglig enligt den information som vi har tillgänglig i dagsläget (se ovan). De integrerade insticksprogrammen informerar nätverket att användaren har gått in på vår webbplats och om användarens IP-adress. Om användaren vid denna tidpunkt är inloggad på aktuellt insticksprograms nätverk kommer nätverket att kunna koppla besöket till användarens konto.
Om användaren interagerar med dessa insticksprogram, till exempel genom att klicka på "Gilla"-knappen på Facebook eller skriva en kommentar, kommer motsvarande information att överföras direkt från användarens webbläsare till nätverket och sedan lagras där. Dessutom kan personlig information även överföras och lagras där, till exempel användarens IP-adress, personliga webbläsarinställningar och andra parametrar.
Om du är medlem av aktuellt nätverk och inte vill att det samlar in information om dig via vår webbplats, och för att koppla denna information med uppgifterna som nätverket redan har lagrat om dig, ska du stänga ner denna webbplats, logga ut från ditt användarkonto på aktuellt nätverk och sedan gå in på vår webbplats igen.
Om du inte är medlem av nätverket eller har loggat ut från nätverket innan du besökte vår webbplats kan det fortfarande hända att nätverket fastställer (åtminstone) din IP-adress och lagrar den. Observera att denna information redan har utbytts när du besöker vår webbplats, oavsett om du interagerar med insticksprogrammen eller inte.

Datasäkerhet

Fotokungen vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda din personliga information från att missbrukas och för att förhindra förlust av dina uppgifter. Din information lagras i en säker driftmiljö som inte är tillgänglig för allmänheten. All personlig information som tillhandahålls av dig under registrering eller vid användning av anpassade tjänster överförs i krypterad form för att förhindra att dessa uppgifter missbrukas av en tredje part.

Överföring, export och bearbetning av informationen utanför EU/EEA

Utöver det som beskrivs i denna policy kommer ingen överföring av information till tredje part utanför Fotokungen att ske. Personlig information från användare av vår webbplats utanför EU/EEA kan överföras till Fujifilm Nordic AB dotterbolag eller distributörer utanför EU/EEA som ansvarar för relevant produkt eller tjänst och område.

Externa länkar

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser. Tänk på att Fotokungen inte ansvarar för sådana webbplatsers sekretessmetoder. Vi uppmuntrar våra användare att vara medvetna när de lämnar en av våra webbsidor och att läsa sekretesspolicyn för varje webbplats som samlar in personlig information. Den här sekretesspolicyn gäller enbart information som samlas in på vår webbplats.

Ytterligare information och kontakter, information, ändringar, blockering och radering.

Du kan kontakta vår kundservice med hjälp av följande kontaktuppgifter:

E-post: kundservice@fotokungen.com

Du har rätten att begära tillgång till och ändring eller radering av personlig information, eller att begränsa bearbetning av din personliga information eller invända mot sådan bearbetning såväl som att utöva din rätt till dataportabilitet i enlighet med GDPR och gällande lagstiftning. Kontakta adressen ovan via e-post.
Du har rätten att framföra ett klagomål hos en relevant tillsynsmyndighet i enlighet med GDPR och gällande lagstiftning om du anser att bearbetning av personlig information relaterad till dig gör intrång i GDPR. I detta syfte kan du kontakta tillsynsmyndigheten i det EU-land där du bor eller på platsen för det påstådda intrånget.
Fotokungen förbehåller sig rätten att ändra eller uppdatera denna sekretesspolicy. Om vi beslutar oss för att ändra vår sekretesspolicy, kommer vi att publicera den reviderade policyn. Om du återkommer till vår webbplats, glöm inte bort att granska sekretesspolicyn efter eventuella ändringar. Genom att fortsätta använda vår webbplats efter publicerad revidering samtycket du till att vi använder din information i enlighet med den ändrade eller uppdaterade sekretesspolicyn.


2022-09-15